Πρακτικη λογιστικη

 

Λίγα λόγια για το Κέντρο Λογιστικών & Φοροτεχνικών Εφαρμογών

Το Κέντρο Λογιστικών & Φοροτεχνικών Εφαρμογών ιδρύθηκε το 1988 από τον Οικονομολόγο Αθανάσιο Τσαντζαλή, με σκοπό να καλύψει  το κενό μεταξύ των γνώσεων που παρέχονται από τις Οικονομικές  Σχολές και τις ανάγκες της αγοράς, δηλαδή μεταξύ Θεωρίας και Πράξης.

Από τη μία πλευρά στις Οικονομικές Σχολές οι φοιτητές διαβάζουν συγγράμματα που έχουν γραφτεί από καθαρά θεωρητικούς καθηγητές, οι οποίοι φυσικά δυσκολεύονται να διδάξουν την εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη. Η κατάσταση χειροτερεύει αν αναλογισθεί  κανείς ότι  οι καθηγητές αναθέτουν σε μεγάλο ποσοστό την εκπαίδευση στους βοηθούς τους. Στον αντίποδα, στα λογιστήρια  των επιχειρήσεων υποβόσκει το ανταγωνιστικό πνεύμα, με αποτέλεσμα πολλές φορές ο προϊστάμενος λογιστηρίου  να μην δείχνει τη δουλειά  στο βοηθό λογιστή προκειμένου να τον κρατάει μακριά από όλο το λογιστικό κύκλωμα.

Στόχος, λοιπόν του Κέντρου στα σεμινάρια λογιστικής είναι να καλύψει την απόσταση που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών και να διδάξει με συνέπεια και υπευθυνότητα τους συναδέλφους λογιστές πώς να εφαρμόσουν τη θεωρία στην πράξη, τόσο σε λογιστικό όσο και σε φοροτεχνικό επίπεδο.

Η ουσιαστική διαφορά του Κέντρου Λογιστικών & Φοροτεχνικών Εφαρμογών σε σχέση με άλλα εκπαιδευτήρια του χώρου βρίσκεται στη διάρκεια και στους διδάσκοντες. Ο λόγος είναι καθαρά… οικονομικός! Ορισμένοι επιτήδειοι, στην προσπάθειά τους να κρατήσουν το κόστος χαμηλό, μειώνουν τη διάρκεια των σεμιναρίων και μισθώνουν άπειρους και φυσικά χαμηλόμισθους εισηγητές. Αντίθετα στο Κέντρο Λογιστικών & Φοροτεχνικών Εφαρμογών, η εκπαίδευση γίνεται από τον ίδιο το διευθυντή τον κύριο Τσαντζαλή ανελλιπώς από το 1989 και η διάρκειά της ορίζεται αυστηρά και μόνο από τον πραγματικό χρόνο που χρειάζεται ο μαθητευόμενος να αφομοιώσει τη γνώση.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχει φέρει το Κέντρο Λογιστικών & Φοροτεχνικών Εφαρμογών μεταξύ των πρώτων προτιμήσεων των ανθρώπων του χώρου στα σεμινάρια για λογιστές.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ

σεμινάρια λογιστικής | τσαντζαλής | σεμιναρια λογιστικης

ΤΣΑΝΤΖΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο Αθανάσιος Τσαντζαλής γεννήθηκε στη Λαμία το 1952. Αποφοίτησε από το οικονομικό λύκειο και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ) κατά τα έτη 1971-1975. Παρακολούθησε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (ειδίκευση στη λογιστική) με καθηγητή Λογιστικής τον αείμνηστο Γ. Χρυσοκέρη.

Tsantzalis | online σεμινάρια λογιστικής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και στο Robert Morris University (ΜΒΑ, Pittsburgh, Pensylvania). Έχει άδεια λογιστή φοροτεχνικού Α΄ ΤΑΞΗΣ